Wat is Naamloting.nl en waar komt dit idee vandaan? Wat vanuit een grap startte is uitgegroeid tot een heus project.

In 2014 werd het idee voor een opdracht verzonnen om met bepaalde programeertalen bekend te raken.
Dit eerste project werd in Angular 1 geschreven en bedacht door Jur Balledux.

De basis was geschreven en geintjes werden met de code uitgehaald door altijd 1 specifieke winnaar te kiezen ook al stond deze persoon niet in het ingevoerde rijtje namen.
Leon Weemen was altijd de winnaar om de tafel af te ruimen op het werk en het idee van Naamloting was geboren.

De gedrevenheid om hier iets van te maken en verder te bouwen was al snel aanwezig. Een VPSje en berg tijd verder kwam de eerste versie van Naamloting.nl online. Kleine verbeteringen en design verbeteringen werden doorgevoerd om de ervaring nog beter te maken.

De bezoekers groeide explosief

In 2017, nadat de website enige tijd online stond, groeide het aantal bezoekers in rap tempo. Het begin van 2017 brachten rond de 1100 bezoekers maandelijks een bezoek aan de website en dit groeide door naar 4000 bezoekers per maand in einde van het jaar.

Er was duidelijk vraag naar een leuke manier van loten en de tickets doken dan ook overal op met de winnaars erop. Uitbreidingen werden bedacht en ook Jur Balledux was hier weer bij betrokken. Facebook advertenties en marketing werd ingezet om de pagina te promoten.
2018 is daarmee dan ook een groot succes geweest voor Naamloting.nl. Het bezoekersaantal steeg naar een record hoogte van 4500 maandelijkse bezoekers. Tegen het einde van het jaar 2018 waren dat wel 9000 bezoekers die maandelijks de website bezochten.

Het was tijd voor verandering. Een nieuw ontwerp en een nieuwe weg moest worden ingeslagen om Naamloting.nl dé loting website van Nederland te laten worden. In de zomer van 2018 is al nagedacht voor een nieuw ontwerp maar dit is nooit van de grond gekomen.

Techniek staat voor alles

ReactJS, AngularJS.. alles is besproken maar er werd in eind 2018 gekozen voor een andere techniek.
Docker, Symfony en Javascript zin de nieuwe motoren achter de website. Ook is het design en de huisstijl compleet vanaf de grond opgebouwd.
Animaties, afbeeldingen en een geheel vernieuwd lootje met QR code, die verwijst naar de website zelf, en datum van de loting!


Dankwoord

In de afgelopen jaren is er vaak geholpen op verschillende gebieden en manieren. Luisterend naar de verhalen over Naamloting.nl of het design keuren. Nieuwe ideeën verzinnen of een plan van aanpak.
Zeker ook in de techniek is een hoop hulp en ondersteuning geboden.

Daarom een wel verdiende "shout out" naar de volgende personen;

  • Jur Balledux
  • Roy Malaha
  • Jeroen Fiege
  • Alice van den Dool
  • Rene Janssen
  • Richard Mos
  • Sjors Rijsdam
  • Tim van Veelen